Климатици и соларни системи за вашия комфорт
  • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
    Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
    Град: София
    Skype: kibklimaltd

Какъв климатик да си купите?

Ср., 05/16/2012 - 11:02

Един отличен въпрос за избор на климатик, чийто отговор обаче не може да бъде еднозначен. Изборът на климатик зависи изключително от вашите възможности и специфични нужди.

Почти при всеки купувач, който търси дадена стока на първо място стои въпроса с цената. Климатикът, както доста от хората може би знаят е специфичен електроуред. Докато с много други електроуреди може да се направи компромис, с климатичната техника не е така. Най-кратко казано пред купувача стои следната дилема.

Вариант 1- Прави по-скъпа първоначална инвестиция- получава по ниски сметки за ток, по-ниски нива на шум, по-добър комфорт, по-висока надежност.

Вариант 2- Прави се по-ниска първоначална инвестиция-получава по-високи сметки за ток, по-шумен климатик и най-вече ниска надежност. Имайте предвид, че ако закупите евтин климатик, той най-вероятно няма да устои на същите климатични промени и условия, на които би издържал един по-качествен.

Не се оставяйте цената да ви заблуди, тъй като често евтините климатици не са особено качествени, а степента им на ефективност е доста по-малка от тази на по-скъпите климатици. Когато получите две, три или пет години гаранция за нискобюджетен климатик и той откаже да работи зимата, когато е най-студено или лятото в най-горещото време потърпевшия сте Вие.

Оставате две, три или повече седмици без климатик и си причинявате единствено нерви, главоболия и не на последно място, загуба на пари. В последствие като се „тегли чертата” сами ще установите, че първият вариант е правилния. Колкото и гръмки обещания да чувате, няма как да получите добър продукт на ниски цени. Много хора в стремежа си да спестят малко пари, купуват евтино и впоследствие съжаляват. Една английска поговорка гласи: „Твърде съм беден, за да купувам евтини неща”.